Strijkpatronen en -labels

Wil je graag zelf een persoonlijke touch geven aan jouw kledij of jouw kledij voorzien van een persoonlijk label dan kan je dit doen met onze strijkpatronen en strijklabels. 

 

Hoe ga je te werk?

Als je zelf een hitte- of strijkpers hebt dan kan je aan de hand van volgende instellingen het patroon vasthechten op het textiel.

 1. Temperatuur: 155°C - Perstijd: 15 sec. - Druk: medium of 3,5 bar - Beschermlaag koud of warm pellen - Wassen op max 60°C niet drogen.
 2. Pers de kledij steeds 5 seconden voor. De fabrikanten behandelen nieuw textiel met een chemisch laagje ter bescherming van het veelvuldig aanraken in de winkels. Dit moet er eerst worden afgehaald door het voorpersen.
 3. Positioneer het sjabloon waar je het wil persen.
 4. Pers gedurende 15 seconden het sjabloon op het textiel en verwijder de beschermfolie warm of koud.
 5. Leg er een bakpapiertje op en pers nog eens 5 seconden na. Dit zorgt voor een betere en langdurige hechting.

Je kan de strijkapplicaties ook strijken met een strijkijzer. Hiervoor ga je als volgt te werk.

 1. Gebruik geen stoomstrijkijzer of schakel de stoomfunctie uit.
 2. Stel jouw strijkijzer in op stand 2 (155°C).
 3. Leg de kledij op een harde, effen ondergrond.
 4. Strijk jouw kledij 15 seconden voor zodat het warm is en een beetje dampt. Hierdoor wordt de chemische laag van nieuw opgelost en zorg je voor een betere hechting.
 5. Positioneer het sjabloon waar je het wil persen.
 6. Je kan jouw strijkijzer beschermen door er een dun teflonvel of bakpapiertje (liefst wit) tussen te leggen. De drager van de flex dat wij leveren is kleurloos en kan tegen hoge temperaturen. Dus je kan het zeker ook zonder beschermvel.
 7. Strijk 15 seconden met een egale druk op de applicatie. 
 8. Hef een hoekje van de applicatie op. Dat kan je zowel warm als koud doen. Bekijk of de applicatie vastgehecht is of toch nog loslaat. Doordat er heel wat verschil is in strijkijzers heb je bij het ene toestel voldoende met 15 seconden persen, terwijl je met de andere 30 seconden zal moeten persen.
 9. Leg er het witte bakpapiertje op en strijk nog eens 5 seconden na. Dit zorgt voor een betere hechting.

Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor het plaatsen van jouw strijkapplicatie op jouw kledij. Neem hiervoor contact met ons op.

© 2017 - 2022 Stickystudio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel